Publikavimo data: 2024-06-09
Bulvių apkepas su lašiša grietinėlės sūrio padaže
Raudona žuvis, t. y. lašiša ir upėtakis, yra labai sveika žuvis. Daugelis gydytojų teigia, kad žmonės turėtų kuo dažniau valgyti raudonąją žuvį. Bulvių apkepas su lašiša yra ne tik sveikas, bet ir labai skanus. O grietinėlės sūrio padažas šiam patiekalui suteikia pikantiškumo ir skonio.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Dubenyje sumaišykite sūrį, krapus ir grietinėlę. Padažą išmaišykite. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 2
Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant formos dugno sudėkite bulves. Ant bulvių sudėkite žuvies gabalėlius, užpilkite juos grietinėlės ir sūrio padažu ir 40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos