Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių apkepas su malta kiauliena ir muskato riešutu
Labai sotus, sodraus mėsos skonio patiekalas, tinkantis ir šventėms, ir skaniai vakarienei.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, nulupkite, supjaustykite bulves į puodą, užpilkite vandeniu, uždėkite viryklę, virkite, kol suminkštės, įberkite druskos.
Žingsnis 2
Į virtas bulves supilkite šiltą pieną ir sviestą, prieš tai nusausinę vandenį.
Žingsnis 3
Sutrinkite bulves trintuvu ir įmaišykite muskato riešutą.
Žingsnis 4
Nulupkite ir supjaustykite svogūnus, nulupkite ir supjaustykite morkas, sutarkuokite morkas, išspauskite česnaką ir viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Keptuvėje su augaliniu aliejumi 5 minutes pakepinkite faršą.
Žingsnis 6
Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, morkas, česnakus ir pomidorų pastą, įpilkite vandens ir paprikos, kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Į kepimo indo dugną sudėkite maltą mėsą ir daržoves.
Žingsnis 8
Pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 9
Ant maltos mėsos sudėkite bulvių košę ir išlyginkite šaukštu.
Žingsnis 10
Ant viršaus pabarstykite sūrio.
Žingsnis 11
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Paruoštą apkepą pabarstykite likusiomis žolelėmis ir patiekite. Gero apetito.
Kategorijos