Bulvių apkepas su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Bulvių apkepas su malta mėsa

Bulvių apkepas su malta mėsa yra patiekalas, kurį daugelis žmonių žino iš vaikystės. Klasikiniame recepte naudojama malta jautiena, tačiau, jei norite, ją galima pakeisti kiauliena, veršiena ar vištiena. Norint greitai paruošti troškinį orkaitėje, rekomenduojama iš anksto pasiruošti bulvių košę. Jei norite patiekalui suteikti kreminio skonio, prireiks tarkuoto sūrio. Geriau rinktis šviežias bulves: su tvirtais ir elastingais gumbeliais, be puvinio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 1
Paruoškite bulvių įdarą apkepui. Į karštą bulvių košę įmuškite kiaušinį ir sviestą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Nedideliame saulėgrąžų aliejaus kiekyje pakepinkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą. Pagal skonį pasūdykite ir kepkite dažnai maišydami, kol iškeps 10-15 minučių (priklausomai nuo mėsos rūšies).

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 3
Paruoškite apkepą. Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu sudėkite pusę bulvių košės. Ant viršaus sudėkite maltą mėsą, šiek tiek įspausdami ją į bulves. Uždenkite kita bulvių puse. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais.

Žingsnis 4

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 4
Iškepkite apkepą. Bulvių apkepą su malta mėsa dėkite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Paruoštą apkepą pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos