Publikavimo data: 2024-04-08
Bulvių apkepas su malta mėsa
Bulvių apkepas su malta mėsa yra patiekalas, kurį daugelis žmonių žino iš vaikystės. Klasikiniame recepte naudojama malta jautiena, tačiau, jei norite, ją galima pakeisti kiauliena, veršiena ar vištiena. Norint greitai paruošti troškinį orkaitėje, rekomenduojama iš anksto pasiruošti bulvių košę. Jei norite patiekalui suteikti kreminio skonio, prireiks tarkuoto sūrio. Geriau rinktis šviežias bulves: su tvirtais ir elastingais gumbeliais, be puvinio.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių įdarą apkepui. Į karštą bulvių košę įmuškite kiaušinį ir sviestą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Nedideliame saulėgrąžų aliejaus kiekyje pakepinkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą. Pagal skonį pasūdykite ir kepkite dažnai maišydami, kol iškeps 10-15 minučių (priklausomai nuo mėsos rūšies).
Žingsnis 3
Paruoškite apkepą. Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu sudėkite pusę bulvių košės. Ant viršaus sudėkite maltą mėsą, šiek tiek įspausdami ją į bulves. Uždenkite kita bulvių puse. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais.
Žingsnis 4
Iškepkite apkepą. Bulvių apkepą su malta mėsa dėkite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Paruoštą apkepą pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos