Bulvių apkepas su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Bulvių apkepas su malta mėsa

Šį receptą išmokau iš savo mamos. Patiekalo paslaptis - kepimas su kiaušiniais. Apkepta paprikų kepurėlė su grietine suteikia pikantiškumo. Gaunasi labai skanu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 1
Svogūną pirmiausia supjaustykite žiedais, o tada ketvirčiais. Pakepinkite, kol šiek tiek apskrus, tada sudėkite maltą mėsą. Įpilkite pomidorų pastos. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei reikia, kitais prieskoniais. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite po dangčiu, kol išvirs.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 2
Paruoškite košę. Bulves su lauro lapu išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite atskirame dubenyje. Išimkite lauro lapą, įdėkite sviesto ir sutrinkite bulves. Įmuškite kiaušinį. Supilkite karštą pieną. Jei pieno nepakanka ir reikia, kad košė būtų skystesnė, įpilkite daugiau vandens, kuriame virė bulvės.

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su malta mėsa Žingsnis 3
Ištepkite formą sviestu. Išdėliokite pirmąjį sluoksnį - pusę bulvių košės. Kitas sluoksnis - visa malta mėsa. Kitas sluoksnis - likusi bulvių košė. Bulvių košę reikia išimti po truputį ir šaukštu dėti į skirtingas formos vietas - taip bus lengviau ištepti. Paskutinį sluoksnį sutepkite grietine, pipirų minkštimą sutarkuokite tarka, tolygiai paskirstykite šaukštu. Ant viršaus pabarstykite žolelėmis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūroje. Palikite pastovėti, kad patiekalas sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos