Publikavimo data: 2024-03-24
Bulvių apkepas su malta mėsa ir pomidorais
Norint tinkamai iškepti bulvių apkepą, pakanka tolygiai sudėti sluoksnius, kad viskas gerai iškeptų. Pirmuoju sluoksniu paprastai dedamos bulvės. Ant viršaus dedama maltos mėsos, mėsos arba grybų. Paskutinis viršutinis sluoksnis paprastai būna sultingiausias. Jis lašės žemyn ir suteiks sulčių kitiems sluoksniams.
Žingsnis 1
Bulves ir pomidorus supjaustykite vienodais apskritimais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 5
Į aliejumi pateptą formą sudėkite bulvių sluoksnį.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 7
Kepimo indą ištepkite sviestu ir išdėliokite bulvių sluoksnį.
Žingsnis 8
Pomidorų sluoksnį aptepkite grietine.
Žingsnis 9
Sudėkite kepintų svogūnų sluoksnį.
Žingsnis 10
Ant apkepo viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 11
Pašaukite bulvių apkepą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalą kepkite 50 minučių.
Kategorijos