Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine

Bulvių apkepas su malta mėsa Europoje išpopuliarėjo XIX a. tarp didikų. Nuo to laiko susidomėjimas šiuo patiekalu tik auga. Jis ruošiamas įvairiose pasaulio šalyse, įskaitant Rusiją. Neabejotinas tokio troškinio privalumas yra tas, kad jį sudaro turimi produktai: malta mėsa, kiaušiniai ir bulvės. Šis sotus patiekalas yra ir garnyras, ir mėsa. Tokį tandemą galima papildyti daržovėmis, grybais ir įvairiais padažais.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine Žingsnis 2
Bulves, morkas ir sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite bulves, sūrį, morkas, miltus, grietinę, svogūną, česnaką, kiaušinį ir maltą mėsą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine Žingsnis 4
Būsimą apkepą gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine Žingsnis 5
Viską sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 60 minučių. Paruoštą bulvių apkepą patiekite iš karto po kepimo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos