Publikavimo data: 2024-03-28
Bulvių apkepas su malta vištiena ir grietine
Bulvių apkepas su malta mėsa Europoje išpopuliarėjo XIX a. tarp didikų. Nuo to laiko susidomėjimas šiuo patiekalu tik auga. Jis ruošiamas įvairiose pasaulio šalyse, įskaitant Rusiją. Neabejotinas tokio troškinio privalumas yra tas, kad jį sudaro turimi produktai: malta mėsa, kiaušiniai ir bulvės. Šis sotus patiekalas yra ir garnyras, ir mėsa. Tokį tandemą galima papildyti daržovėmis, grybais ir įvairiais padažais.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
Žingsnis 2
Bulves, morkas ir sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite bulves, sūrį, morkas, miltus, grietinę, svogūną, česnaką, kiaušinį ir maltą mėsą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Būsimą apkepą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Viską sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 60 minučių. Paruoštą bulvių apkepą patiekite iš karto po kepimo.
Kategorijos