Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis

Jūsų dėmesiui siūlau labai skanų receptą pietums ar vakarienei - bulvių apkepą, įdarytą maltomis bulvėmis su pakepintomis morkomis ir svogūnais, o ant viršaus - gardžia sūrio plutele. Šis patiekalas patiks kiekvienam šeimos nariui, nes yra sotus, aromatingas, švelnus ir labai skanus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės (apie 30-35 min.). Virimo laikas priklauso nuo bulvių rūšies.

Žingsnis 2

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir sviestu. Kepkite, kol lengvai apskrus, apie 5 minutes. Nepamirškite pamaišyti.

Žingsnis 3

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų. Kepkite apie 5-7 minutes.

Žingsnis 4

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 4
Į svogūnų ir morkų mišinį sudėkite maltą mėsą. Kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Šiuo etapu būsimą troškinio įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 5

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 5
Pašildykite pieną. Nusausinkite virtas bulves, sutrinkite jas, supilkite pašildytą pieną ir sutrinkite.

Žingsnis 6

Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis Žingsnis 6
Į kepimo formą sudėkite pusę košės, tada sudėkite įdarą, ant jo - kitą pusę košės.

Žingsnis 7

Pašaukite kepimo indą į 200 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada ištraukite iš orkaitės, užbarstykite stambiai tarkuotą sūrį ir vėl pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos