Publikavimo data: 2024-09-17
Bulvių apkepas su maltomis bulvėmis, keptais svogūnais ir morkomis
Jūsų dėmesiui siūlau labai skanų receptą pietums ar vakarienei - bulvių apkepą, įdarytą maltomis bulvėmis su pakepintomis morkomis ir svogūnais, o ant viršaus - gardžia sūrio plutele. Šis patiekalas patiks kiekvienam šeimos nariui, nes yra sotus, aromatingas, švelnus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės (apie 30-35 min.). Virimo laikas priklauso nuo bulvių rūšies.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir sviestu. Kepkite, kol lengvai apskrus, apie 5 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų. Kepkite apie 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Į svogūnų ir morkų mišinį sudėkite maltą mėsą. Kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Šiuo etapu būsimą troškinio įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 5
Pašildykite pieną. Nusausinkite virtas bulves, sutrinkite jas, supilkite pašildytą pieną ir sutrinkite.
Žingsnis 6
Į kepimo formą sudėkite pusę košės, tada sudėkite įdarą, ant jo - kitą pusę košės.
Žingsnis 7
Pašaukite kepimo indą į 200 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada ištraukite iš orkaitės, užbarstykite stambiai tarkuotą sūrį ir vėl pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos