Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių apkepas su mėsa, tinkamas vaikams
Pasidalysiu bulvių apkepo receptu. Tai vienas mėgstamiausių mano ketverių metų sūnaus patiekalų. Jį verdame ir kepame, todėl jis puikiai tinka kūdikių maistui. Troškinys gaunasi sultingas ir minkštas. Ingredientai paprasti, bet gaunasi skanu. Jautieną galima pakeisti kita mėsa. Aš ją gaminau su kalakutiena.
Žingsnis 1
Užpilkite jautieną vandeniu ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį. Nuimkite nuo mėsos putas, pasūdykite. Sudėkite nesmulkintas morkas ir svogūnus. Kai jie suminkštės, išimkite daržoves ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Užvirkite bulves. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Išimkite jautieną iš sultinio, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į blenderio dubenį. Į blenderį sudėkite prieš tai išvirtas morkas ir svogūnus bei porą samčių sultinio. Sumalkite iki minkštos ir švelnios maltos mėsos. Maldami stebėkite, kokia yra maltos mėsos konsistencija - gali tekti įpilti daugiau sultinio, kad mėsa būtų minkštesnė. Pagal skonį galite įberti daugiau druskos ir prieskonių.
Žingsnis 4
Nusausinkite bulves, palikdami puode šiek tiek vandens - šis vanduo pravers košei. Paruoškite košę. Sutrinkite bulves ir įmuškite vieną kiaušinį.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Pradėkite kloti apkepą. Pirmasis sluoksnis - pusė bulvių košės. Antrasis sluoksnis - malta mėsa. Trečiasis sluoksnis - antroji bulvių košės pusė. Troškinį galite patepti grietine arba kiaušiniu. Dėkite apkepą į orkaitę ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 45 minutes.
Kategorijos