Publikavimo data: 2024-03-24
Bulvių apkepas su sūriu ir grietine
Bulvės nuostabiai pasikeičia derinamos su prieskoniais, todėl galite pasigaminti grietinės padažą troškiniui su Provanso žolelėmis, kalendromis ir krapais ar net maltu imbieru - kaskart naujas patiekalas.
Žingsnis 1
Nuluptas ir kruopščiai nuplautas bulves supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Paruoškite tarkuotą sūrį. Geriausia sūrį tarkuoti stambia tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Dugną išklokite bulvėmis.
Žingsnis 4
Aptepkite bulves grietine.
Žingsnis 5
Ant grietinės sluoksnio pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 6
Užpilkite kepimo indą pienu.
Žingsnis 7
Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 50 minučių.
Kategorijos