Publikavimo data: 2024-04-08
Bulvių košė
Bulvių košė bus ne mažiau skani, jei naudosite ne šviežią bulvių košę, o paruoštą iš šaldytuvo. Maltą mėsą galima pakeisti vištiena, žuvimi arba daržovių maltiniais. Į maltą mėsą galite įdėti griežinėliais pjaustytų pipirų, tačiau pomidorų geriau vengti - jie sukurs drėgmės perteklių.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūną. Kai svogūnas įgaus auksinę spalvą, sudėkite maltą mėsą ir pagal skonį įberkite druskos. Mėsą ir svogūnus maišydami kepkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Surinkite apkepą. Į augaliniu aliejumi pateptą kepimo formą pirmiausia sudėkite pusę bulvių košės, tada sudėkite faršą ir svogūnus, išlyginkite šaukštu arba mentele, tada ant viršaus sudėkite likusią bulvių košę.
Žingsnis 3
Iškepkite apkepą. Įdėkite patiekalą į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos