Bulvių štrudeliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Bulvių štrudeliai

Skanų štrudelį su mėsa ir bulvėmis lengva paruošti. Pagal receptą reikia paimti sluoksniuotos tešlos, ją iškočioti, įdėti įdaro, suformuoti paplotėlius ir iškepti orkaitėje. Štrudeliai su bulvėmis - labai sotus pyragas, paplitęs vokiečių virtuvėje. Sluoksniuotą tešlą galima pasigaminti patiems arba, kad būtų kuo paprasčiau gaminti, nusipirkti parduotuvėje. Imkite krakmolingų bulvių, nes iš jų košė bus skanesnė.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių štrudeliai Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves virkite 20 minučių, kol suminkštės, ir sutrinkite. Į faršą suberkite smulkintas žoleles, druską ir pipirus, išmaišykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje 5-7 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite faršą, išmaišykite ir toliau kepkite kartu su svogūnais, kol išgaruos visas skystis. Sudėkite faršą į lėkštę ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Bulvių štrudeliai Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Sluoksniuotą tešlą perpjaukite į 2 dalis. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Iš kiekvienos tešlos pusės padarykite po štrudelį. Tešlos sluoksnį patepkite sviestu. Tada tolygiai išdėliokite įdarą - bulves ir maltą mėsą. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Atsargiai perkelkite štrudelius į kepimo skardą. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu. Kepimo paviršių patepkite silikoniniu teptuku. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos