Publikavimo data: 2024-04-28
Bulvių štrudeliai
Skanų štrudelį su mėsa ir bulvėmis lengva paruošti. Pagal receptą reikia paimti sluoksniuotos tešlos, ją iškočioti, įdėti įdaro, suformuoti paplotėlius ir iškepti orkaitėje. Štrudeliai su bulvėmis - labai sotus pyragas, paplitęs vokiečių virtuvėje. Sluoksniuotą tešlą galima pasigaminti patiems arba, kad būtų kuo paprasčiau gaminti, nusipirkti parduotuvėje. Imkite krakmolingų bulvių, nes iš jų košė bus skanesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves virkite 20 minučių, kol suminkštės, ir sutrinkite. Į faršą suberkite smulkintas žoleles, druską ir pipirus, išmaišykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje 5-7 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite faršą, išmaišykite ir toliau kepkite kartu su svogūnais, kol išgaruos visas skystis. Sudėkite faršą į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Sluoksniuotą tešlą perpjaukite į 2 dalis. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Iš kiekvienos tešlos pusės padarykite po štrudelį. Tešlos sluoksnį patepkite sviestu. Tada tolygiai išdėliokite įdarą - bulves ir maltą mėsą. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Atsargiai perkelkite štrudelius į kepimo skardą. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu. Kepimo paviršių patepkite silikoniniu teptuku. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite 60 minučių.
Kategorijos