Publikavimo data: 2024-04-08
Bulvių troškinys
Iš visų troškinių rūšių ypač populiarus bulvių troškinys. Šiam gardžiam patiekalui paruošti reikės mažiausiai pagrindinių ingredientų: bulvių košės, kietojo sūrio, vištų kiaušinių. Bulvių apkepą reikia ruošti orkaitėje. Žingsnis po žingsnio receptas yra labai paprastas, pasigaminti troškinį namuose galės kiekvienas, kuris turi reikiamų ingredientų. Pageidautina imti šviežias bulves: gumbai turi būti tvirti ir elastingi, be molio gumulėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite troškinio įdarą. Į dubenį sudėkite pusę tarkuoto sūrio, kiaušinį, majonezą ir česnaką. Sudėkite bulvių košę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite apkepo "apipavidalinimą". Likusį sūrį sudėkite į atskirą dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintus krapus ir džiovintas petražoles. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 3
Iškepkite apkepą. Perkelkite įdarą į kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite įdarą. Bulvių apkepą kepkite 40 minučių.
Kategorijos