Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių troškinys su malta vištiena
Troškinys yra skanus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas. Jį galima vadinti išties universaliu, nes jam paruošti naudojami įvairūs ingredientai. Iš čia ir tokia gausybė receptų. Siūlome jums pasigaminti sotų ir skanų bulvių troškinį su malta vištiena ir raudonaisiais svogūnais. Patiekalas pasirodo esąs mažai kaloringas, todėl galite drąsiai jį valgyti nesibaimindami dėl savo figūros.
Žingsnis 1
Supjaustykite bulves mažais gabalėliais, sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vandens lygis būtų kelis centimetrus virš bulvių. Dėkite bulves ant viryklės ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės. Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite raudonąjį svogūną ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinis ir permatomas. Į keptuvę suberkite vištienos faršą, sutrinkite ją mentele ir kepkite 10 minučių kartu su svogūnais ant vidutinės ugnies. Periodiškai maišykite maltą mėsą ir svogūnus, kad jie tolygiai apkeptų. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite faršą ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas. Į bulves įmuškite 1 vištos kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį. Sutrinkite bulves, kol jos taps košės pavidalu.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę bulvių košės ir išlyginkite. Tada tolygiai paskleiskite maltos mėsos sluoksnį. Tada sluoksniuokite likusią bulvių košę. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Apibarstykite sūriu apkepą ir pašaukite į orkaitę maždaug 20 minučių.
Žingsnis 5
Neperkepkite apkepo. Tik tiek, kad sūris ant viršaus paruduotų. Supjaustykite apkepą porcijomis ir išdėliokite lėkštėse. Gero apetito!
Kategorijos