Bulvių troškinys su malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Bulvių troškinys su malta vištiena

Troškinys yra skanus ir labai lengvai paruošiamas patiekalas. Jį galima vadinti išties universaliu, nes jam paruošti naudojami įvairūs ingredientai. Iš čia ir tokia gausybė receptų. Siūlome jums pasigaminti sotų ir skanų bulvių troškinį su malta vištiena ir raudonaisiais svogūnais. Patiekalas pasirodo esąs mažai kaloringas, todėl galite drąsiai jį valgyti nesibaimindami dėl savo figūros.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių troškinys su malta vištiena Žingsnis 1
Supjaustykite bulves mažais gabalėliais, sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vandens lygis būtų kelis centimetrus virš bulvių. Dėkite bulves ant viryklės ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės. Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.

Žingsnis 2

Bulvių troškinys su malta vištiena Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite raudonąjį svogūną ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinis ir permatomas. Į keptuvę suberkite vištienos faršą, sutrinkite ją mentele ir kepkite 10 minučių kartu su svogūnais ant vidutinės ugnies. Periodiškai maišykite maltą mėsą ir svogūnus, kad jie tolygiai apkeptų. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite faršą ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Bulvių troškinys su malta vištiena Žingsnis 3
Kai bulvės išvirs, nusausinkite jas. Į bulves įmuškite 1 vištos kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį. Sutrinkite bulves, kol jos taps košės pavidalu.

Žingsnis 4

Bulvių troškinys su malta vištiena Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę bulvių košės ir išlyginkite. Tada tolygiai paskleiskite maltos mėsos sluoksnį. Tada sluoksniuokite likusią bulvių košę. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Apibarstykite sūriu apkepą ir pašaukite į orkaitę maždaug 20 minučių.

Žingsnis 5

Bulvių troškinys su malta vištiena Žingsnis 5
Neperkepkite apkepo. Tik tiek, kad sūris ant viršaus paruduotų. Supjaustykite apkepą porcijomis ir išdėliokite lėkštėse. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių patiekalai, bulvių troškinys, bulvių troškinys, bulvių troškinys, mėsos troškinys, karšti patiekalai naujiems metams, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, bulvių apkepas su grybais, apkepas su grybais, vakarienė su bulvėmis, bulvių apkepas su sūriu, apkepas su sūriu, apkepas su kiaušiniais, apkepas su pienu

Kategorijos