Publikavimo data: 2024-06-08
Bulvių troškinys su šprotais pomidorų padaže
Bulvių apkepas su šprotais pomidorų padaže yra labai paprastas ir labai ekonomiškas patiekalas, kuris puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei. Net ir labiausiai nepatyręs virėjas gali susidoroti su jo paruošimu, o rezultatas džiugins neapsakomai sultingu ir įvairiapusišku skoniu.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Bulves virkite 20 minučių, kol jos pusiau išvirs, atvėsinkite ir supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Ištepkite formą sviestu ir sudėkite bulvių sluoksnį, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Tada sudėkite pusę pomidorų šprotų ir dalį kepintų svogūnų. Vėl pakartokite sluoksnių seką.
Žingsnis 3
Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį bulvių ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite apkepą į 200 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos