Publikavimo data: 2025-08-20
Bulvių troškinys su vištiena ir grybais
Užkepėlės yra universalus šeimos pietų ir vakarienės patiekalas. Jiems skirtus produktus galima paruošti iš anksto, o kepimas orkaitėje nereikalauja daug dėmesio, jei nustatysite tinkamą laiką ir režimą. Troškiniams skirtus produktus galima naudoti įvairiai - šviežias ir paruoštas daržoves, mėsą, žuvį, grybus ir sūrį. Siūlome išbandyti paprastą bulvių apkepo su grybais ir vištiena receptą. Jis paprastas, skanus ir labai sotus.
Žingsnis 1
Išvirusias bulves atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jei nusprendėte bulves išvirti iš anksto, laikykite jas šaldytuve uždarytame inde arba vakuuminiame maišelyje nenuėmę odelės.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais arba pusžiedžiais. Apkepkite jį su alyvuogių aliejumi, kol taps skaidrus, tada į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą mėsą. Kepkite ant didelės ugnies apie 5-7 minutes, kol mėsa pakeis spalvą.
Žingsnis 3
Atskirai likusiame alyvuogių aliejuje apkepkite grybus. Didelius grybus galima supjaustyti griežinėliais, o mažus - palikti sveikus. Pakanka 5-7 minučių, grybai turi būti tik lengvai parudavę, jie iškeps ir nebus žali.
Žingsnis 4
Tada sumaišykite grybus, vištieną ir svogūnus, pagal skonį įberkite adygėjiškos druskos, išmaišykite. Kepkite ant aktyvios ugnies dar 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 185-190 °C, ir pradėkite ruošti troškinį. Į karščiui atsparią formą sudėkite grybų sluoksnį su vištiena. Tada paskirstykite bulves ir užpilkite grietine bei tarkuotu sūriu. Kepkite apkepą 20-25 minutes, kol paruduos.
Kategorijos