Publikavimo data: 2024-06-11
Burokėlių kisielius namuose
Kvas padės atvėsti per vasaros karščius. Šis gėrimas buvo išrastas senovės Egipte, tačiau dabar jis laikomas tradiciniu slavų virtuvėje. Kvasas gaunamas fermentuojant salyklą ir miltus. Dažnai miltai pakeičiami ruginiais džiūvėsėliais. Siekiant ypatingo skonio, gaminant rūgpienį, į pagrindinius ingredientus dedama medaus, bičių pikio, kvapiųjų žolelių, taip pat įvairių vaisių, uogų ir net burokėlių. Burokėlių kisielius ne tik malšina troškulį, bet ir normalizuoja žarnyno veiklą.
Žingsnis 1
Ruginės duonos riekes supjaustykite į 4 dalis ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Burokėlius perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Sudėkite ruginius džiūvėsėlius, burokėlius ir cukrų į stiklainį.
Žingsnis 4
Ingredientus užpilkite šiltu vandeniu ir 3-4 dienas padėkite šiltoje, tamsioje vietoje, kad fermentuotųsi.
Žingsnis 5
Perkoškite girą ir patiekite.
Kategorijos