Publikavimo data: 2024-06-15
Burokėlių traškučiai su žolelėmis
Burokėlių traškučiai aromatinėse žolelėse yra skanesni už tradicinius traškučius. Jais mėgausitės dėl netikėto skonio ir didesnės naudos. Derinkite žolelių sudėtį ir išsirinkite mėgstamiausią. Burokėlių traškučius pagaminti greitai ir lengvai.
Žingsnis 1
Burokėlius gerai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 160˚C temperatūroje, kol suminkštės (gali trukti iki 120 minučių). Leiskite burokėliams visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais 1 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite prieskonių mišinį, sumaišydami pipirus, druską ir džiovintas žoleles.
Žingsnis 4
Burokėlių griežinėlius pamerkite į aromatizuotą mišinį ir sudėkite ant orkaitės grotelių arba kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Žingsnis 5
Įdėkite riekeles į įkaitintą orkaitę 100˚C temperatūroje konvekciniu režimu 2 valandoms. Tada sumažinkite temperatūrą iki 60˚C ir palikite pastovėti dar 2-3 valandas. Leiskite gautoms drožlėms visiškai atvėsti ir sukietėti. Perkelkite juos į sandarų indą.
Kategorijos