Publikavimo data: 2024-06-22
Cannoli su rikota
Cannoli yra tradicinis Sicilijos desertas. Tikroji jo atsiradimo istorija šiandien nežinoma, tačiau žinoma, kad jis užkariavo milijonų žmonių širdis! Cannoli - tai traškūs vamzdeliai su švelniu rikotos arba maskarponės įdaru su cukruotais vaisiais ir riešutais. Paprastai jie buvo valgomi žiemą arba pavasarį, nes šiltuoju metų laiku įdaras greitai ištirpdavo.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, pusę cinamoninio cukraus ir žiupsnelį druskos).
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą, vyną ir kiaušinius. Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą 6-8 minutes. Padėkite į šaldytuvą valandai.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į lygias dalis. Tešlą iškočiokite iki 1-2 mm storio. Iškirpkite 10 cm skersmens apskritimus.
Žingsnis 4
Apvyniokite apskritimus aplink plieninius vamzdelius, kad gautųsi kanolės. Arba bet kokį kitą iki 2,5 cm skersmens vamzdelį. Kraštus suriškite sąvaržėlėmis.
Žingsnis 5
Į gilų puodą įpilkite augalinio aliejaus tiek, kad kanolės būtų visiškai panardintos. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių ir atsargiai nuleiskite kankorėžius į verdantį aliejų. Kepkite 1-2 minutes. Kai kankorėžiai atvės, išimkite iš jų metalinius vamzdelius.
Žingsnis 6
Smulkiai sukapokite riešutus.
Žingsnis 7
Sumaišykite rikotą su cukrumi, apelsino žievele ir gautą masę įdėkite į konditerinį maišelį.
Žingsnis 8
Užpildykite vamzdelius kremu ir kiekvieną kraštą apibarstykite riešutais.
Kategorijos