Cannoli su rikota pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Cannoli su rikota

Cannoli yra tradicinis Sicilijos desertas. Tikroji jo atsiradimo istorija šiandien nežinoma, tačiau žinoma, kad jis užkariavo milijonų žmonių širdis! Cannoli - tai traškūs vamzdeliai su švelniu rikotos arba maskarponės įdaru su cukruotais vaisiais ir riešutais. Paprastai jie buvo valgomi žiemą arba pavasarį, nes šiltuoju metų laiku įdaras greitai ištirpdavo.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
421 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.95/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cannoli su rikota Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus, pusę cinamoninio cukraus ir žiupsnelį druskos).

Žingsnis 2

Cannoli su rikota Žingsnis 2
Sudėkite sviestą, vyną ir kiaušinius. Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą 6-8 minutes. Padėkite į šaldytuvą valandai.

Žingsnis 3

Cannoli su rikota Žingsnis 3
Padalykite tešlą į lygias dalis. Tešlą iškočiokite iki 1-2 mm storio. Iškirpkite 10 cm skersmens apskritimus.

Žingsnis 4

Cannoli su rikota Žingsnis 4
Apvyniokite apskritimus aplink plieninius vamzdelius, kad gautųsi kanolės. Arba bet kokį kitą iki 2,5 cm skersmens vamzdelį. Kraštus suriškite sąvaržėlėmis.

Žingsnis 5

Cannoli su rikota Žingsnis 5
Į gilų puodą įpilkite augalinio aliejaus tiek, kad kanolės būtų visiškai panardintos. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių ir atsargiai nuleiskite kankorėžius į verdantį aliejų. Kepkite 1-2 minutes. Kai kankorėžiai atvės, išimkite iš jų metalinius vamzdelius.

Žingsnis 6

Cannoli su rikota Žingsnis 6
Smulkiai sukapokite riešutus.

Žingsnis 7

Cannoli su rikota Žingsnis 7
Sumaišykite rikotą su cukrumi, apelsino žievele ir gautą masę įdėkite į konditerinį maišelį.

Žingsnis 8

Cannoli su rikota Žingsnis 8
Užpildykite vamzdelius kremu ir kiekvieną kraštą apibarstykite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos