Publikavimo data: 2025-08-17
Čeburekai su kiaulienos ir jautienos malta mėsa
Šį patiekalą prisimenu iš vaikystės. Dabar šiuo kepiniu nuolat vaišinu savo šeimą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą be mielių (galite naudoti ir paruoštą tešlą): sumaišykite kiaušinį, druską, vandenį ir miltus. Minkykite 10 minučių, kol tešla taps elastinga.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies rankomis suformuokite dešrelę. Peiliu supjaustykite ją 3 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite plokščią duoną. Iš abiejų pusių pabarstykite miltais.
Žingsnis 4
Paruoškite maltą mėsą (pirkau kiaulienos ir jautienos).
Žingsnis 5
Duoną iškočiokite į apskritimą. Ant vienos pusės užtepkite ploną sluoksnį maltos mėsos.
Žingsnis 6
Uždenkite kita puse ir peiliu apipjaustykite kraštus, kad jie būtų lygūs. Juos taip pat galite sutvirtinti šakutės dantukais.
Žingsnis 7
Baigtas cheburek.
Žingsnis 8
Kepkite įkaitintoje keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Aliejaus turi būti tiek, kad čeburekus būtų galima iškepti taip, tarsi jie būtų kepami.
Žingsnis 9
Iškeptus čeburekus padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos