Publikavimo data: 2024-06-08
Čeburekai su varške ir žolelėmis
Labai skanūs, sūrūs, aromatingi čeburekai. Siūlome receptą su neįprastu ir skaniu įdaru. Vaikai bus sužavėti, net jei nemėgsta varškės ir žalumynų.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Su tokia tešla ne tik malonu dirbti, ji nesulipsta termiškai apdorojant, netrūkinėja šaldiklyje, bet ir nereikia miltų iškočiojant, o tai labai svarbu kepant - miltai keptuvėje nesudegs. Tokią tešlą paruošti labai paprasta: į gilų dubenį supilkite miltus, druską, užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite šaukštu, maždaug po 5-7 minučių, kai masė taps ne tokia karšta, supilkite aliejų ir pradėkite minkyti rankomis. Minkykite tol, kol masė taps vientisa. Tešlą įdėkite į maišelį arba dubenį, uždengtą maistine plėvele, kad nesusidrumstų, ir palaikykite 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį ir smulkintas žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Iš likusios tešlos iškočiokite ryšulėlį ir supjaustykite porcijomis. Suvyniokite į kamuoliukus. Tai bus būsimųjų čeburekų ruošiniai. Nepamirškite jų uždengti maistine plėvele arba rankšluosčiu.
Žingsnis 4
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į ploną duoną, ant vienos pusės dėkite įdarą ir uždenkite kita tešlos puse, sutvirtindami kraštus. Įdaro nereikia dėti daug, cheburek turi išlikti plonas ir vienodo storio visame paviršiuje.
Žingsnis 5
Kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies, kol gražiai karamelizuosis. Iškepę padėkite ant popierinio rankšluosčio arba grotelių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos