Čeburekai su varške ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Čeburekai su varške ir žolelėmis

Labai skanūs, sūrūs, aromatingi čeburekai. Siūlome receptą su neįprastu ir skaniu įdaru. Vaikai bus sužavėti, net jei nemėgsta varškės ir žalumynų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Čeburekai su varške ir žolelėmis Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Su tokia tešla ne tik malonu dirbti, ji nesulipsta termiškai apdorojant, netrūkinėja šaldiklyje, bet ir nereikia miltų iškočiojant, o tai labai svarbu kepant - miltai keptuvėje nesudegs. Tokią tešlą paruošti labai paprasta: į gilų dubenį supilkite miltus, druską, užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite šaukštu, maždaug po 5-7 minučių, kai masė taps ne tokia karšta, supilkite aliejų ir pradėkite minkyti rankomis. Minkykite tol, kol masė taps vientisa. Tešlą įdėkite į maišelį arba dubenį, uždengtą maistine plėvele, kad nesusidrumstų, ir palaikykite 20-30 minučių.

Žingsnis 2

Čeburekai su varške ir žolelėmis Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį ir smulkintas žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Čeburekai su varške ir žolelėmis Žingsnis 3
Iš likusios tešlos iškočiokite ryšulėlį ir supjaustykite porcijomis. Suvyniokite į kamuoliukus. Tai bus būsimųjų čeburekų ruošiniai. Nepamirškite jų uždengti maistine plėvele arba rankšluosčiu.

Žingsnis 4

Čeburekai su varške ir žolelėmis Žingsnis 4
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į ploną duoną, ant vienos pusės dėkite įdarą ir uždenkite kita tešlos puse, sutvirtindami kraštus. Įdaro nereikia dėti daug, cheburek turi išlikti plonas ir vienodo storio visame paviršiuje.

Žingsnis 5

Čeburekai su varške ir žolelėmis Žingsnis 5
Kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies, kol gražiai karamelizuosis. Iškepę padėkite ant popierinio rankšluosčio arba grotelių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos