Česnakinės krevetės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Česnakinės krevetės

Česnakinės krevetės - aromatingas, švelnus karštas užkandis. Šį sodraus, ryškaus skonio patiekalą galima patiekti vieną, pagardintą prieskoninėmis žolelėmis ir daržovėmis, arba kaip delikatesą su daržovių, ryžių ar makaronų garnyru. Krevetėms paruošti prireiks nedaug laiko, o jos taps tikra jūsų stalo puošmena. Be kitų patiekalų, česnakinės krevetės tinka su padažais ir gėrimais, pavyzdžiui, baltaisiais sausais arba raudonaisiais pusiau saldžiais vynais, skirtais šventinei vakarienei.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakinės krevetės Žingsnis 1
Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite virtas krevetes.

Žingsnis 2

Česnakinės krevetės Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Česnakinės krevetės Žingsnis 3
Į krevetes suberkite smulkintą česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite dar 5-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Česnakinės krevetės Žingsnis 4
Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti nuo virtų krevečių ir perkelkite jas į lėkštes. Krevetes papuoškite vyšniniais pomidoriukais ir šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, krapais arba roketa. Įdėję šiek tiek balzaminio acto ir sezamo sėklų, pagaminkite gaivias, pikantiškas salotas prie virtų krevečių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos