Publikavimo data: 2024-03-27
Česnakinės krevetės
Česnakinės krevetės - aromatingas, švelnus karštas užkandis. Šį sodraus, ryškaus skonio patiekalą galima patiekti vieną, pagardintą prieskoninėmis žolelėmis ir daržovėmis, arba kaip delikatesą su daržovių, ryžių ar makaronų garnyru. Krevetėms paruošti prireiks nedaug laiko, o jos taps tikra jūsų stalo puošmena. Be kitų patiekalų, česnakinės krevetės tinka su padažais ir gėrimais, pavyzdžiui, baltaisiais sausais arba raudonaisiais pusiau saldžiais vynais, skirtais šventinei vakarienei.
Žingsnis 1
Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite virtas krevetes.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Į krevetes suberkite smulkintą česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite dar 5-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Leiskite aliejaus pertekliui nutekėti nuo virtų krevečių ir perkelkite jas į lėkštes. Krevetes papuoškite vyšniniais pomidoriukais ir šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, krapais arba roketa. Įdėję šiek tiek balzaminio acto ir sezamo sėklų, pagaminkite gaivias, pikantiškas salotas prie virtų krevečių.
Kategorijos