Česnakiniai skrebučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Česnakiniai skrebučiai

Skrudintuve, orkaitėje ar ant grotelių kepta duona yra lengviau virškinama ir mažiau dirgina skrandį nei šviežia duona. Kepant duoną iš jos išgaruoja drėgmė, todėl skrebučiai būna lengvi ir sausi. O jei skrebučiui su česnaku gaminti pasirinksite viso grūdo duoną, užkandis bus sveikas dėl joje esančių vitaminų ir mineralų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakiniai skrebučiai Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 8-10 minučių. Iškart po virimo įmeskite virtus kiaušinius į šaltą vandenį. Tada nulupkite lukštus ir sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Česnakiniai skrebučiai Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite smulkintą česnaką ir šaukštą majonezo. Tada sudėkite tarkuotus kiaušinius ir gerai išmaišykite įdarą.

Žingsnis 3

Česnakiniai skrebučiai Žingsnis 3
Paskrudinkite skrebučius. Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Įdėkite kelias duonos riekes ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Jei norite, kad skrebučiai būtų traškesni ir sausesni, kepkite ant silpnos ugnies 2-4 minutes. Apkepkite likusias riekes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos