Publikavimo data: 2024-06-23
Česnakiniai skrebučiai
Skrudintuve, orkaitėje ar ant grotelių kepta duona yra lengviau virškinama ir mažiau dirgina skrandį nei šviežia duona. Kepant duoną iš jos išgaruoja drėgmė, todėl skrebučiai būna lengvi ir sausi. O jei skrebučiui su česnaku gaminti pasirinksite viso grūdo duoną, užkandis bus sveikas dėl joje esančių vitaminų ir mineralų.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 8-10 minučių. Iškart po virimo įmeskite virtus kiaušinius į šaltą vandenį. Tada nulupkite lukštus ir sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite smulkintą česnaką ir šaukštą majonezo. Tada sudėkite tarkuotus kiaušinius ir gerai išmaišykite įdarą.
Žingsnis 3
Paskrudinkite skrebučius. Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Įdėkite kelias duonos riekes ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Jei norite, kad skrebučiai būtų traškesni ir sausesni, kepkite ant silpnos ugnies 2-4 minutes. Apkepkite likusias riekes.
Kategorijos