Publikavimo data: 2025-08-18
Chebureks ant kreminės tešlos
Pagal šį receptą mano teta gamina čeburekus. Manau, kad choux tešla yra geriausias variantas čeburekams gaminti, nes tešla yra labai elastinga ir minkšta. Paruošti čeburekai būna labai švelnūs.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą, išplakite su kiaušiniu.
Žingsnis 2
Į persijotus miltus suberkite druską, įpilkite stiklinę verdančio vandens ir greitai išmaišykite. Tuoj pat sudėkite sviestą ir kiaušinį.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą, uždenkite audiniu ir palikite apie 20 minučių, kad išbrinktų.
Žingsnis 4
Mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kad mėsa būtų sultingesnė, galite į ją įpilti šiek tiek daugiau ledinio vandens.
Žingsnis 5
Atpjaukite nedidelį gabalėlį tešlos ir plonai iškočiokite. Ant vienos tešlos pusės dėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 6
Uždenkite kita tešlos puse ir kruopščiai užspauskite kraštus.
Žingsnis 7
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos