Publikavimo data: 2025-08-17
Chebureks yra traškūs išorėje ir sultingi viduje.
Greitai paruošiamas, sultingas vidus ir traški tešla.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir suplakite.
Žingsnis 2
Suberkite pusę miltų, išmaišykite ir supilkite verdantį vandenį. Išmaišykite ir suberkite likusius miltus. Išmaišykite šaukštu. Kai tešla šiek tiek atvės, išminkykite ir padalykite į dvi ar tris dalis. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 3
Faršą sudėkite į dubenį, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, pusę šaukšto druskos ir 50 ml vandens. Įdarą išmaišykite. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, suformuokite dešreles ir supjaustykite į 5-8 dalis.
Žingsnis 4
Iškočiokite gabalėlį ir į vieną iš pusių sudėkite įdarą. Užtepkite ant cheburek.
Žingsnis 5
Pirštais suspauskite čebureko kraštus ir užspauskite šakute. Į įkaitintą keptuvę dėkite po du čeburekus ir kepkite iš abiejų pusių po 1,5 min. arba kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos