Publikavimo data: 2023-09-16
Chinkaliai
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Galima naudoti ir jautienos, ir avienos faršą.
Žingsnis 2
Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus ir druską. Viduryje padarykite duobutę, supilkite vandenį ir pradėkite minkyti tešlą. Kai tešla susiformuos į rutulį, supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite ant stalo. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, kalendrą ir petražoles. Atskirame dubenyje sumaišykite maltą jautieną arba avieną, svogūną, česnaką, kalendrą, petražoles, maltus juoduosius pipirus ir kmynus. Įberkite paprikos, druskos ir šiek tiek vandens. Mėsą suminkykite rankomis iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą plonu sluoksniu. Apvaliomis formelėmis arba stiklinės krašteliu išpjaukite apskritimus (maždaug 15-20 cm skersmens).
Žingsnis 5
Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Užlenkite apskritimo kraštus į viršų ir užspauskite juos. Gautą uodegą gerai suspauskite ir susukite tarp pirštų. Žirklėmis arba peiliu nukirpkite viršų. Viršuje būtinai palikite nedidelę skylutę, kad kepant išeitų garai.
Žingsnis 6
Procesą kartokite su likusiais tešlos ir įdaro apskritimais, kol sudėsite visus hinkalius.
Žingsnis 7
Khinkali patiekite karštą su pasirinktu padažu.
Kategorijos