Publikavimo data: 2024-02-04
Chuck-chuck receptas
Rytietiškas saldumynas iš tešlos su medaus sirupu. Šis patiekalas laikomas Tatarstano prekės ženklu - tai populiariausia "kulinarinė" asociacija tarp Rusijos gyventojų.
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo ir supjaustykite dideliais kubeliais. Persijokite miltus ir iki vientisos masės įmuškite kiaušinius. Paruoškite vandens vonelę.
Žingsnis 2
Kiaušinius suplakite su cukrumi. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Šiltą ištirpintą sviestą sumaišykite su kiaušinių mase. Palaipsniui suberkite persijotus miltus (maždaug 500 g). Jei tešla nepakankamai tiršta, įberkite likusių miltų. jei vietoj įprasto cukraus naudosite rudąjį cukrų, desertas bus aromatingesnis ir spalvingesnis.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet tvirta. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 4
Darbo paviršių ir tešlą pabarstykite miltais, iškočiokite ją 1 cm storio sluoksniu ir supjaustykite 1-1,5 cm pločio juostelėmis.Kad tešla netaptų per tiršta, pabarstykite ją minimaliu miltų kiekiu.
Žingsnis 5
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 180 °C temperatūros (galite naudoti keptuvę). Panardinkite lazdeles į verdantį aliejų ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug 2-3 minutes. Tada išimkite lazdeles iš aliejaus ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad išsiskirtų riebalų perteklius.
Žingsnis 6
Paruoškite karamelę: į puodą supilkite medų ir suberkite cukrų. Mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite 3-5 minutes, kol cukrus ištirps ir šiek tiek sutirštės. Jei laikysitės šio metodo, karamelė bus šviesiai geltonos spalvos ir vidutinio tirštumo.
Žingsnis 7
Tešlos lazdeles sudėkite ant kepimo skardos arba į plačią formą ir užpilkite karšta karamele. Leiskite šiek tiek atvėsti ir atsargiai, bet kruopščiai sumaišykite lazdeles su karamele.
Kategorijos