Publikavimo data: 2025-08-17
Ciberžolės keksas
Neįtikėtinai švelnūs, minkšti ir saldūs naminiai keksiukai prie arbatos. Šiuo skanėstu džiaugsis visa jūsų šeima. Jei norite, į keksiukus galite įdėti sultenių arba cukruotų vaisių. Dėl ciberžolės keksiukas gaunasi malonios saulėtos spalvos, kuri ypač patiks vaikams. Patiekalas labai švelnaus skonio ir minkštos konsistencijos, tokį keksą galima patiekti ant šventinio stalo kartu su kvapnia arbata.
Žingsnis 1
Sviestą ir cukrų išsukite iki baltos spalvos. Cukrų pilkite dalimis.
Žingsnis 2
Tada į mišinį įmuškite po vieną kiaušinį. Dar plakant įberkite ciberžolės.
Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijokite ir pusę jų įmaišykite į tešlą. Gerai išmaišykite ir sudėkite kitą pusę.
Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Keksiukus kepkite apie 70 minučių, kol taps auksiniai. Kai keksiukas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Tada perkelkite jį į lėkštę apversdami aukštyn kojomis.
Kategorijos