Ciberžolės keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Ciberžolės keksas

Neįtikėtinai švelnūs, minkšti ir saldūs naminiai keksiukai prie arbatos. Šiuo skanėstu džiaugsis visa jūsų šeima. Jei norite, į keksiukus galite įdėti sultenių arba cukruotų vaisių. Dėl ciberžolės keksiukas gaunasi malonios saulėtos spalvos, kuri ypač patiks vaikams. Patiekalas labai švelnaus skonio ir minkštos konsistencijos, tokį keksą galima patiekti ant šventinio stalo kartu su kvapnia arbata.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
394 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Ciberžolės keksas Žingsnis 1
Sviestą ir cukrų išsukite iki baltos spalvos. Cukrų pilkite dalimis.

Žingsnis 2

Ciberžolės keksas Žingsnis 2
Tada į mišinį įmuškite po vieną kiaušinį. Dar plakant įberkite ciberžolės.

Žingsnis 3

Ciberžolės keksas Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijokite ir pusę jų įmaišykite į tešlą. Gerai išmaišykite ir sudėkite kitą pusę.

Žingsnis 4

Ciberžolės keksas Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite tešlą į formą.

Žingsnis 5

Ciberžolės keksas Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Keksiukus kepkite apie 70 minučių, kol taps auksiniai. Kai keksiukas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti. Tada perkelkite jį į lėkštę apversdami aukštyn kojomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos