Cidonijų želė su agariniu agaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Cidonijų želė su agariniu agaru

Cidonijos - tikras naudingų mikroelementų lobynas. Juose yra magnio, geležies ir kalio. Cidonijose yra organizmui naudingų pektininių medžiagų ir organinių rūgščių. Dezertas iš svarainių su agar-agaru ruošiamas nededant cukraus. Vietoj jo naudojamas agavų sirupas, kuris yra mažiau kaloringas ir labiau tinka tiems, kurie stebi figūrą ir mitybą. Natūralus komponentas - agaras-agaras - taip pat veikia kaip geliuojanti medžiaga. Skirtingai nei įprasta želatina, jis labiau tinka veganams.
Gaminimo laikas
1480 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
79 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cidonijų želė su agariniu agaru Žingsnis 1
Paruoškite agar-agarą. Agarą 10 minučių užpilkite stikline šilto vandens. Kai tirštiklis išbrinks, uždėkite jį ant viryklės ir užvirinkite. Užvirus iš karto nuimkite nuo viryklės.

Žingsnis 2

Cidonijų želė su agariniu agaru Žingsnis 2
Paruoškite želė. Į puodą sudėkite citriną ir svarainius, supilkite vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 40 minučių. Tada puodo turinį sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Dalimis supilkite agavų sirupą ir agarą. Toliau trinkite 5 minutes. Supilkite į formeles ir palikite kambario temperatūroje 24 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos