Publikavimo data: 2024-06-15
Cidonijų želė su agariniu agaru
Cidonijos - tikras naudingų mikroelementų lobynas. Juose yra magnio, geležies ir kalio. Cidonijose yra organizmui naudingų pektininių medžiagų ir organinių rūgščių. Dezertas iš svarainių su agar-agaru ruošiamas nededant cukraus. Vietoj jo naudojamas agavų sirupas, kuris yra mažiau kaloringas ir labiau tinka tiems, kurie stebi figūrą ir mitybą. Natūralus komponentas - agaras-agaras - taip pat veikia kaip geliuojanti medžiaga. Skirtingai nei įprasta želatina, jis labiau tinka veganams.
Žingsnis 1
Paruoškite agar-agarą. Agarą 10 minučių užpilkite stikline šilto vandens. Kai tirštiklis išbrinks, uždėkite jį ant viryklės ir užvirinkite. Užvirus iš karto nuimkite nuo viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Į puodą sudėkite citriną ir svarainius, supilkite vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 40 minučių. Tada puodo turinį sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Dalimis supilkite agavų sirupą ir agarą. Toliau trinkite 5 minutes. Supilkite į formeles ir palikite kambario temperatūroje 24 valandoms.
Kategorijos