Publikavimo data: 2024-06-11
Cikorijų rūgpienis namų sąlygomis
Rusijoje labai paplitęs būdas pačiam pasigaminti rūgpienio. Naminė gira mėgstama dėl natūralios sudėties ir konservantų trūkumo! Cikorijų pagrindu pagamintas rūgpienis yra skanus ir sveikas. Cikorijos teigiamai veikia širdį ir nervų sistemą. Joje yra inulino, kuris stiprina imuninę sistemą ir šalina iš organizmo toksinus. Šiame recepte privaloma pridėti mielių. Būtent jos pradeda cikorijų raugo fermentacijos procesą!
Žingsnis 1
Paimkite metalinį puodą ir sudėkite į jį cikorijas, cukrų ir citrinos rūgštį. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Užvirinkite skystį, tada išjunkite dujas ir atvėsinkite keptuvės turinį iki maždaug 40C temperatūros.
Žingsnis 3
Skystį iš metalinio indo supilkite į gilų dubenį ir suberkite sausas mieles.
Žingsnis 4
Palaukite, kol mielės išbrinks. Po to skystį išmaišykite. Uždenkite dubenį dangčiu, palikite 1 valandą kambaryje, o tada 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Ten rūgpienis turėtų išbrinkti.
Žingsnis 5
Išimkite dubenį iš šaldytuvo ir supilkite girą į švarius stiklainius ar butelius. Cikorijų rūgpienis namų sąlygomis paruoštas!
Kategorijos