Čia pateikiamas parduotuvėje pirktų bandelių receptas. Jos tokios pat geros kaip ir pirktos parduotuvėje! Išbandykite jas!
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai: į šiltą pieną įpilkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir sausas mieles. Palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
Žingsnis 2
Miltus persijokite į didelį dubenį, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite ištirpintą sviestą (80 g), druską, cukrų (140 g) ir 2 kambario temperatūros kiaušinius.
Žingsnis 3
Įdėkite dubenį į planetinį maišytuvą ir maišykite ingredientus 5 minutes (galima mentele). Tešla bus gana lipni.
Žingsnis 4
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir 5-6 minutes minkykite tešlą rankomis. Jei tešla vis dar lipni, po truputį įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 5
Tešlai reikės pakilti, todėl dubenį patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir iš visų pusių aptepkite aliejumi.
Žingsnis 6
Pamirkykite rankšluostį šiltame vandenyje, išskalbkite jį ir juo uždenkite dubenį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 valandos (45 laipsnių Celsijaus temperatūroje).
Žingsnis 7
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą: sumaišykite cukranendrių cukrų, cinamoną ir imbierą.
Žingsnis 8
Tešla padidėjo 2,5 karto.
Žingsnis 9
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir iškočiokite. Kuo ploniau iškočiojame, tuo daugiau sluoksnių turėsime. Patepkite paviršių ištirpintu sviestu (80 g), palei ilgąjį kraštą palikdami 2 cm pločio juostą be sviesto - tai bus klijavimo vieta.
Žingsnis 10
Tešlą apibarstykite įdaru.
Žingsnis 11
Išilgai ilgojo krašto susukite tešlą į ritinį. Sudrėkinkite sviestu neužteptą galiuką trupučiu vandens ir uždenkite ritinį.
Žingsnis 12
Padalykite kepinį į 12 4-5 cm pločio gabalėlių. Šis plotis beveik atitinka formos, kurioje jie bus kepami, aukštį.
Žingsnis 13
Sudėkite bandeles į pergamentu išklotą formą perpjauta puse į viršų. Jei jos per aukštos, galite jas šiek tiek išlyginti. Tarp bandelių palikite tarpus.
Žingsnis 14
Uždenkite bandeles drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 15
Paruoškite kremą: sumaišykite kreminį sūrį (rikotą), cukraus pudrą, 1 šaukštą pieno ir 2 šaukštus amareto (galima pakeisti brendžiu).
Žingsnis 16
Plakite, kol susimaišys.
Žingsnis 17
Kepkite bandeles orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų (konvekciniu režimu), 20 minučių. Po 20 min. patikrinkite, ar kepiniai iškepę, dantų krapštuku.
Žingsnis 18
Išimkite bandeles iš orkaitės ir gausiai aptepkite kremu.