Publikavimo data: 2025-08-17
Cinamoniniai avižiniai sausainiai
Cinamoniniai avižiniai sausainiai - sveikas, traškus ir aromatingas skanėstas mažiems ir dideliems smaližiams. Jų paruošimas nereikalauja daug laiko ir pastangų, todėl galite mėgautis jaukiais kepiniais su švelniu cinamono aromatu. Jei norite, į tešlą galite įdėti sultenių, riešutų, abrikosų, džiovintų slyvų arba cukruotų vaisių.
Žingsnis 1
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, cinamonu ir puse sviesto. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su likusiu sviestu, kol taps auksiniai, atvėsinkite.
Žingsnis 2
Atvėsusius avižinius dribsnius sumaišykite su tryniais, išplaktais su cukrumi ir 4 šaukštais vandens, ir išmaišykite. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su tryniais ir dribsniais.
Žingsnis 3
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, suformuokite nedideles bandeles. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Kategorijos