Cinamoninis štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Cinamoninis štrudelis

Obuolių ir cinamono štrudelis - tai skanus pyragas iš ploniausios tešlos su obuolių įdaru. Manoma, kad cinamoninio štrudelio receptas buvo išrastas Vokietijoje, tačiau kulinariniai šedevrai neturi sienų. Įspūdinga štrudelio ypatybė ta, kad tešla ne iškočiojama, o ištempiama rankomis iki popieriaus lapo storio, todėl ji vadinama ištempta tešla. Būtent dėl to pagamintas cinamoninis štrudelis yra dieviško skonio ir tiesiog tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cinamoninis štrudelis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus į gilų dubenį. Viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Į šią duobutę įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens ir druskos. Visus ingredientus sumaišykite šaukštu. Tešla bus tiršta, lipni prie rankų. Ant stalo pabarstykite šiek tiek miltų ir padėkite ant jų tešlą. Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą, kol ji nebelips. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Cinamoninis štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite obuolius. Sumaišykite obuolius, cukrų, cinamoną, džiūvėsėlius, kedro riešutus ir citrinos žievelę. Palikite įdarą 15 minučių sustingti.

Žingsnis 3

Cinamoninis štrudelis Žingsnis 3
Ištieskite tešlą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Tešlą iškočiokite 5 mm storio kočėlu. Tada abiem rankomis paimkite tešlos kraštus ir lėtai traukite tešlą. Šiek tiek pasukite ją aplink savo ašį ir vėl traukite. Elkitės atsargiai ir neskubėkite. Tempkite tešlą tol, kol ji taps 1-2 mm storio.

Žingsnis 4

Cinamoninis štrudelis Žingsnis 4
Paruoškite štrudelį. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo tešlą. Ant tešlos paskirstykite įdarą. Suvyniokite į ritinį. Užspauskite vyniotinio kraštus. Atsargiai perkelkite štrudelį į kepimo skardą. Aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos