Publikavimo data: 2024-06-12
Cinnabon su konservuotais mangais.
"Cinnabons" yra neįtikėtinai skanios cinamono bandelės. Cinnabons pirmą kartą pasirodė Amerikoje to paties pavadinimo kepyklų tinkle "Cinnabon". Netrukus jie taip išpopuliarėjo, kad tapo populiarūs visame pasaulyje. Išskirtinės jų savybės - spiralės forma, cinamono įdaras ir kreminis glajus. Pagal šį receptą siūlome sinnabonus gaminti su konservuotais mangais. Desertas gaunasi labai neįprastas, egzotiško skonio.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. 100 ml vandens pašildykite iki 40 °C temperatūros ir supilkite į didelį dubenį. Pirštais patrinkite šviežias mieles ir supilkite į vandenį, įberkite 3 valgomuosius šaukštus cukranendrių cukraus. Viską išmaišykite ir palikite 15 minučių. Per šį laiką mielės turėtų suaktyvėti. Kai mielių mišinys išbrinks, įpilkite 100 ml mangų sirupo, ištirpintą sviestą ir persijotus miltus. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą pakilti 1 valandą.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Konservuotą mangą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite 100 ml mangų sirupo ir 1 valgomąjį šaukštą cinamono. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, suminkykite ją rankomis ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Ant jos dėkite įdarą ir susukite į ritinėlį.
Žingsnis 4
Supjaustykite vyniotinį į 6 dalis. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį suktinukus. Uždenkite būsimus kinietiškus bandeles švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 15 minučių kambario temperatūroje. Per tą laiką jie turėtų šiek tiek padidėti. Siųskite kinrožes į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Kol kepa kinrožės, paruoškite kreminį glajų. Į aukštą matavimo taurę supilkite 150 ml atšaldytos grietinėlės ir suberkite 100 g cukraus pudros. Plakite grietinėlę su cukraus pudra, kol šiek tiek sutirštės. Neplakite per ilgai. Konsistencija turi priminti skystą grietinę.
Žingsnis 6
Išimkite paruoštus kinrožes iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apšlakstykite kepinius kreminiu glajumi.
Žingsnis 7
Patiekite kinrožes, papuoštas cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos