Publikavimo data: 2024-06-15
Cinnabons su džiovintomis spanguolėmis.
Cinamonai su džiovintomis spanguolėmis nėra įprastas desertas. Verslo leidinio "Expansion Magazine" redaktoriai cinnabonus įvardijo kaip vieną iš 50 gyvenimo malonumų. Tam yra daug priežasčių: kvapni ir puri tešla, cinamono natos skonyje, nepamirštamas sūrio glajus. Be to, į receptą įtrauktos džiovintos spanguolės yra gana naudingos žmogaus organizmui. Jos teigiamai veikia nervų sistemą, didina fizinį ir protinį aktyvumą. Be to, džiovintose spanguolėse yra vitamino C ir B grupės vitamino.
Žingsnis 1
Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite pieną, miltus, kiaušinį, 50 g cukraus, mieles ir 50 g sviesto.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite rutulį. Įdėkite jį į gilų dubenį, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi, ir padėkite į šiltą vietą 2-3 valandoms. Tešla turėtų padvigubėti. Kol tešla kyla, atskirame dubenyje sumaišykite spanguoles, likusį cukrų, cinamoną ir 75 g ištirpinto sviesto. Kai tešla pakils, iškočiokite 1 cm storio tešlos sluoksnį. Ant tešlos dėkite įdarą ir susukite į dešrelę. Ją peiliu supjaustykite į 10-12 dalių. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją pergamentiniu popieriumi. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir 15-20 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Aukštame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, kreminį sūrį ir likusį sviestą. Sudedamąsias dalis sumaišykite ir išplakite mikseriu. Šaukštu arba teptuku užtepkite kremo ant bandelių. Leiskite kremui pasiskirstyti ir įsigerti į bandeles dar 5-10 min.
Kategorijos