Publikavimo data: 2024-03-29
Citrininiai keksiukai
Citrininiai pyragėliai - tai desertas su citrinų varške tiems, kurie mėgsta saldumynus su rūgštele. Pavadinimas "keksiukas" kilęs iš angliškų žodžių "cup" (puodelis) ir "cake" (tortas) - tortas puodelyje, kitaip tariant, keksiukas. Citrininio kremo kapeikoms naudojama natūrali citrinos žievelė, todėl patiekalas yra labai aromatingas. Jei šio deserto dar neragavote, rekomenduojame jį gaminti pagal receptą su nuotraukomis žingsnis po žingsnio. Sveikos mitybos gerbėjams rekomenduojame želatiną pakeisti vaisių pektinu.
Žingsnis 1
Paruoškite citrinos žievelę. Paimkite vidutinio dydžio tarką ir sutarkuokite citrinos žievelę. Gauta žievelė bus naudojama citrininiams keksiukams gaminti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paimkite dubenį, kuriame sumaišysite ingredientus. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į jį cukrų. Jei sviestas labai karštas, šiek tiek jį atvėsinkite, kad įmaišius baltymus jie nesusitrauktų. Taip pat pagal skonį įmaišykite grietinės, citrinos žievelės ir vanilės. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Persijokite miltus, suberkite druską, sodą ir kepimo miltelius. Tolygiai išmaišykite sausą mišinį. Supilkite skystą sviesto, grietinės ir kiaušinių baltymų mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo formas. Kad būtų patogiau, naudokite popierinius įdėklus arba patepkite formų sieneles aliejumi. Tešlą šaukštu paskirstykite į formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite formeles ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 5
Paruoškite citrinų varškę keksiukams. Iš anksto išmirkykite želatiną vandenyje pagal receptą. Išplakite šaltą grietinėlę, suberkite cukrų, išbrinkusią želatiną, vanilės ekstraktą ir porą lašų maistinių dažiklių. Nedideliu greičiu mikseriu paruoškite kremą. Taip užtikrinsite, kad kremas būtų vientisas. Paruoštus keksiukus atvėsinkite ir papuoškite citrininiu kremu.
Kategorijos