Citrinų aguonų pyragas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Citrinų aguonų pyragas receptas

Klasikinis citrininių keksiukų receptas tiesiai iš saulėtosios Italijos! Šis desertas puikiai tinka pusryčiams, pietums ir popietinei arbatai. Keksiukas pasižymi saikingu saldumu, lengva rūgštele ir unikaliu citrusinių vaisių aromatu. Prie citrininio keksiuko puikiai tiks stipri juodoji arbata.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
319 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Nulupkite visos citrinos žievelę ir išspauskite sultis į dubenį. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.

Žingsnis 2

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 3
Į sviesto masę įmuškite kiaušinius ir grietinę. Vėl plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 4
Į tešlą atsargiai, dalimis ir nuolat maišydami suberkite miltus, kepimo miltelius ir žievelę.Jei norite, kad tešla taptų puresnė, prieš įmaišydami miltus persijokite per smulkų sietelį.

Žingsnis 5

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 5
Paskutiniame etape į tešlą įpilkite citrinos sulčių ir aguonų. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite lydytu sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 7

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 7
Keksiuko iš formos iš karto neišimkite, prieš išimdami leiskite jam 30 minučių atvėsti formoje. Patiekite šiltą, supjaustytą gabalėliais.

Žingsnis 8

Citrinų aguonų pyragas receptas Žingsnis 8
Dar šiltą keksą iš visų pusių pradurkite dantų krapštukais, tada aptepkite citrinų sirupu. Palikite mirkti 5-7 minutes. Tada supjaustykite porcijomis, sudėkite į lėkštes, papuoškite likusiomis aguonomis ir pabarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos