Publikavimo data: 2024-01-20
Citrinų aguonų pyragas receptas
Klasikinis citrininių keksiukų receptas tiesiai iš saulėtosios Italijos! Šis desertas puikiai tinka pusryčiams, pietums ir popietinei arbatai. Keksiukas pasižymi saikingu saldumu, lengva rūgštele ir unikaliu citrusinių vaisių aromatu. Prie citrininio keksiuko puikiai tiks stipri juodoji arbata.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Likus 30 minučių iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Nulupkite visos citrinos žievelę ir išspauskite sultis į dubenį. Kitus ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į sviesto masę įmuškite kiaušinius ir grietinę. Vėl plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į tešlą atsargiai, dalimis ir nuolat maišydami suberkite miltus, kepimo miltelius ir žievelę.Jei norite, kad tešla taptų puresnė, prieš įmaišydami miltus persijokite per smulkų sietelį.
Žingsnis 5
Paskutiniame etape į tešlą įpilkite citrinos sulčių ir aguonų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite lydytu sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 7
Keksiuko iš formos iš karto neišimkite, prieš išimdami leiskite jam 30 minučių atvėsti formoje. Patiekite šiltą, supjaustytą gabalėliais.
Žingsnis 8
Dar šiltą keksą iš visų pusių pradurkite dantų krapštukais, tada aptepkite citrinų sirupu. Palikite mirkti 5-7 minutes. Tada supjaustykite porcijomis, sudėkite į lėkštes, papuoškite likusiomis aguonomis ir pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos