Publikavimo data: 2024-05-19
Citrinų confit
Namuose galima pasigaminti saldžiarūgštį pyragų ir pyragaičių įdarą - citrinų konfitą. Kadangi citrinų konfitūros recepto ingredientų galima įsigyti ištisus metus, šis desertas neruošiamas ilgai laikyti žiemai. Konfitūre gausu vitamino C, kuris taip reikalingas imuninei sistemai stiprinti, ypač šaltuoju metų laiku. Konfitūrui naudokite prinokusius, sultingus, nepažeistus vaisius.
Žingsnis 1
Perdirbkite vaisius, skirtus konditerijos gaminiui. Citrusinius vaisius supjaustykite griežinėliais, pašalinkite kauliukus. Griežinėliais supjaustytus vaisius sumalkite mėsmale arba blenderiu.
Žingsnis 2
Gautą mišinį užvirinkite. Supilkite tyrę į puodą, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Maišykite, kad cukrus ištirptų. Leiskite vaisiams užvirti. Po to tyrę virkite 15 minučių. Išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Įdėkite imbiero. Supjaustykite imbiero šaknį gabaliukais ir sutrinkite juos blenderiu. Į puodą su konditerijos gaminiais sudėkite trintą imbierą. Išmaišykite ir atvėsinkite. Po to patiekalą paskirstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos