Citrinų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Citrinų keksas

Populiaresnis už varškės keksiuką, ko gero, gali būti tik citrininis keksiukas. Citrininis keksas yra ne tik skanus, bet ir sveikas desertas, nes šiame citrusiniame vaisiuje yra daug vitaminų. Šio klasikinio deserto receptas labai paprastas. Keksiukus reikia pusvalandį kepti orkaitėje. Jam tinka bet kokios citrinos, svarbiausia, kad jos būtų prinokusios ir šviežios.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
316 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų keksas Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Tam giliame dubenyje mikseriu suplakite kiaušinius ir cukrų. Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į kiaušinių mišinį ir išmaišykite. Tada supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Citrinų keksas Žingsnis 2
Paruoškite citrinų įdarą. Vienos citrinos žievelę sutarkuokite tarka. Išspauskite citrinos sultis. Sultis ir žievelę supilkite į tešlą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Citrinų keksas Žingsnis 3
Kepkite keksiukus. Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir užpildykite jas iki pusės. Kepkite 25-30 minučių. Išimkite keksiukus iš formelių, atvėsinkite ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos