Citrinų mielių rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Citrinų mielių rūgpienis

Visų mėgstamas kisielius yra vienas iš Rusijos simbolių kitose šalyse. Tai gaivus ir žvalus gėrimas, kuris padės karštą vasaros dieną. Kvasą galima ne tik gerti, iš jo galima gaminti šaltus patiekalus, pavyzdžiui, okrošką. Įprastą kvasą, kurio pagrindą sudaro salyklas, galima pakeisti originaliu gėrimu iš citrinų ir sultenių! Sultenių čia privaloma pridėti. Ant rūgštynių paviršiaus yra laukinių mielių. Būtent jos pradeda kvaso fermentacijos procesą!
Gaminimo laikas
755 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
45 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų mielių rūgpienis Žingsnis 1
Citrinas supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Išimkite sėklas. Jei norite, galite pašalinti ir žievelę, kad gėrimas nebūtų kartus.

Žingsnis 2

Citrinų mielių rūgpienis Žingsnis 2
Uždekite puodą su vandeniu ant dujų ir užvirkite.

Žingsnis 3

Citrinų mielių rūgpienis Žingsnis 3
Į verdantį vandenį įdėkite citrinos griežinėlius. Tuomet į vandenį suberkite cukrų ir rūgštynes. Virkite, kol cukrus ištirps, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Citrinų mielių rūgpienis Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sausas mieles praskieskite šiltu vandeniu. Palikite šiltai 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos