Publikavimo data: 2024-06-11
Citrinų mielių rūgpienis
Visų mėgstamas kisielius yra vienas iš Rusijos simbolių kitose šalyse. Tai gaivus ir žvalus gėrimas, kuris padės karštą vasaros dieną. Kvasą galima ne tik gerti, iš jo galima gaminti šaltus patiekalus, pavyzdžiui, okrošką. Įprastą kvasą, kurio pagrindą sudaro salyklas, galima pakeisti originaliu gėrimu iš citrinų ir sultenių! Sultenių čia privaloma pridėti. Ant rūgštynių paviršiaus yra laukinių mielių. Būtent jos pradeda kvaso fermentacijos procesą!
Žingsnis 1
Citrinas supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Išimkite sėklas. Jei norite, galite pašalinti ir žievelę, kad gėrimas nebūtų kartus.
Žingsnis 2
Uždekite puodą su vandeniu ant dujų ir užvirkite.
Žingsnis 3
Į verdantį vandenį įdėkite citrinos griežinėlius. Tuomet į vandenį suberkite cukrų ir rūgštynes. Virkite, kol cukrus ištirps, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sausas mieles praskieskite šiltu vandeniu. Palikite šiltai 10 minučių.
Kategorijos