Publikavimo data: 2024-04-28
Citrinų štrudelis
Tešlą štrudeliui su citrina galima pasigaminti ir patiems, tačiau procesas užtruks ilgiau, tačiau tai neturės įtakos kepinių skoniui. Svarbiausia, kad tešla būtų elastinga ir labai plona. Jei turite pakankamai laiko, geriau tešlą ne iškočioti, o ištempti. Įdarui reikės ne tik citrinos, bet ir apelsino. Imkite citrusinius vaisius stora, blizgančia odele, vaisių skonis turi būti intensyvus.
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Atsargiai pašalinkite apelsino žievelę, ją smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įpilkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje trintuvu išspauskite apelsino ir citrinos sultis. Išspauskite į stiklinę, suberkite krakmolą ir išmaišykite. Sirupą perpilkite į kitą stiklinę ir į minkštimą įmaišykite virtą žievelę. Sutrinkite minkštimą trintuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Supilkite sirupą ir sultis su krakmolu į puodą, sudėkite minkštimą ir likusį cukrų. Kruopščiai išmaišykite ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Leiskite įdarui atvėsti.
Žingsnis 4
Suvyniokite štrudelį. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą ir tolygiai paskirstykite įdarą. Atsargiai suvyniokite štrudelį ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Iškepkite štrudelį. Uždėkite vyniotinį ant kepimo skardos ir 20-30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos