Citrinų zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Citrinų zefyras

Manoma, kad dar Senovės Egipto gyventojai mėgavosi iš pelkinės žemuogės šaknų pagamintu saldumynu - būtent šis ingredientas iš pradžių buvo zefyrų pagrindas. Dabar receptas pamirštas. Į orinius zefyrus dedama labai įvairių produktų, pavyzdžiui, citrinos. Citrininis zefyras yra puikus priedas prie vakarinės arbatos. Jis nėra per saldus, bet kartu labai minkštas ir orus. Jį lengva paruošti, tereikia visus produktus suplakti mikseriu.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
73 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.81/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų zefyras Žingsnis 1
Paruoškite želatinos pagrindą. Dideliame dubenyje sumaišykite želatiną ir citrinų sultis ir palikite 10 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Citrinų zefyras Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite cukrų, skystą medų ir 1/4 puodelio vandens. Užvirinkite. Virkite 1 minutę. Supilkite karštą sirupą į želatiną ir sumaišykite mikseriu dideliu greičiu. Įberkite druskos ir plakite 10-12 minučių. Įmaišykite vanilę ir citrinos žievelę.

Žingsnis 3

Citrinų zefyras Žingsnis 3
Paruoškite zefyrus. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu formuokite zefyrus. Paskleiskite ant pergamento. Palikite pastovėti apie 2 valandas.

Žingsnis 4

Suformuokite zefyrus. Po 2 valandų iš abiejų pusių pabarstykite zefyrus cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos