Publikavimo data: 2024-04-06
Citrinų želė
Citrinų želė laikoma viena skaniausių. Paruošta pagal naminį receptą, ji labai skiriasi nuo paruoštos želė masės iš maišelio. Deserto pagrindą sudaro sultingi citrusiniai vaisiai. Citrinos paviršius turi būti vienodos spalvos, be tamsių dėmių ar taškelių. Žievelė turi būti lygi, be susiraukšlėjusių ir supuvusių vietų. Skonis ryškus.
Žingsnis 1
Paruoškite citrinų sirupą. Nulupkite citrinos žievelę ir pamerkite ją į 100 ml šalto vandens. Supilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų ir užvirinkite. Iš pusės citrinos išspauskite žievelę ir supilkite į sirupą. Iš nuluptos citrinos išspauskite sultis ir perkoškite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Į citrinų sirupą sudėkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Užvirinkite ir supilkite citrinų sultis. Atvėsinkite skystą mišinį ir supilkite į formeles. Dėkite želė į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.
Kategorijos