Citrinų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Citrinų želė

Citrinų želė laikoma viena skaniausių. Paruošta pagal naminį receptą, ji labai skiriasi nuo paruoštos želė masės iš maišelio. Deserto pagrindą sudaro sultingi citrusiniai vaisiai. Citrinos paviršius turi būti vienodos spalvos, be tamsių dėmių ar taškelių. Žievelė turi būti lygi, be susiraukšlėjusių ir supuvusių vietų. Skonis ryškus.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų želė Žingsnis 1
Paruoškite citrinų sirupą. Nulupkite citrinos žievelę ir pamerkite ją į 100 ml šalto vandens. Supilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų ir užvirinkite. Iš pusės citrinos išspauskite žievelę ir supilkite į sirupą. Iš nuluptos citrinos išspauskite sultis ir perkoškite per sietelį.

Žingsnis 2

Citrinų želė Žingsnis 2
Paruoškite želė. Į citrinų sirupą sudėkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Užvirinkite ir supilkite citrinų sultis. Atvėsinkite skystą mišinį ir supilkite į formeles. Dėkite želė į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos