Publikavimo data: 2025-08-18
Citrusinių vaisių karštas vynas
Grietinėlės vynas visada yra tam tikra improvizacija iš įvairių ingredientų ir raudonojo vyno. Tad kodėl gi nepasigaminus citrusinių vaisių karšto vyno? Toks gėrimas puikiai tinka Kalėdų šventėms. Ypač jei ruošdami rinksitės skirtingus vaisius, pavyzdžiui, rūgštų laimą ir citriną, saldų mandariną ir apelsiną, kad skonis būtų saldus, bet ne per daug, su šiek tiek rūgštelės ir prieskonių.
Žingsnis 1
Nulupkite mandariną ir supjaustykite griežinėliais. Citriną, laimą ir apelsiną supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Sudėkite juos į gilų puodą kartu su cinamonu, badianu ir mėtomis. Suberkite cukrų.
Žingsnis 3
Supilkite vyną į puodą ir virkite, kol užvirs, ant vidutinės ugnies. Nuimkite nuo viryklės, palikite dar 10-15 minučių ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 4
Citrusinių vaisių karštas vynas paruoštas, galite pilstyti į stiklines ir patiekti.
Kategorijos