Cukinijų ikrai su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Cukinijų ikrai su majonezu

Cukinijų ikrai su majonezu - pikantiškas užkandis, pasižymintis švelnia tekstūra. Majonezo paprastai dedama į patiekalus prieš vartojimą, tačiau cukinijų ikrų su majonezu recepte šis padažas atlieka konservanto vaidmenį. Vasarą ruošiami patiekalai leidžia išsaugoti naudingąsias daržovių savybes konservuose žiemai. O gausiausią cukinijų derlių išsaugos pagal receptą paruošti ikrai su majonezu ir pomidorų pasta.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paimkite puodą storu dugnu. Sudėkite cukinijas, česnakus ir svogūnus. Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite. Pastatykite ant vidutinės ugnies, kepkite 10-15 minučių. Daržoves susmulkinkite trintuvu.

Žingsnis 2

Cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 2
Paruoškite ikrus. Į puodą ant silpnos ugnies sudėkite tyrę. Užvirinkite, supilkite majonezą ir pomidorų pastą ir išmaišykite. Purieną virkite 60 minučių, maišydami, kad nesuliptų. Į ikrus suberkite druską, actą ir cukrų, išmaišykite. Virkite ikrus ant silpnos ugnies 2-3 valandas, kad sutirštėtų. Periodiškai pamaišykite, kad ikrai nesuliptų. Paruoštus ikrus supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti ir padėkite saugoti į sandėliuką.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos