Publikavimo data: 2024-05-01
Cukinijų ikrai su majonezu
Cukinijų ikrai su majonezu - pikantiškas užkandis, pasižymintis švelnia tekstūra. Majonezo paprastai dedama į patiekalus prieš vartojimą, tačiau cukinijų ikrų su majonezu recepte šis padažas atlieka konservanto vaidmenį. Vasarą ruošiami patiekalai leidžia išsaugoti naudingąsias daržovių savybes konservuose žiemai. O gausiausią cukinijų derlių išsaugos pagal receptą paruošti ikrai su majonezu ir pomidorų pasta.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paimkite puodą storu dugnu. Sudėkite cukinijas, česnakus ir svogūnus. Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite. Pastatykite ant vidutinės ugnies, kepkite 10-15 minučių. Daržoves susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite ikrus. Į puodą ant silpnos ugnies sudėkite tyrę. Užvirinkite, supilkite majonezą ir pomidorų pastą ir išmaišykite. Purieną virkite 60 minučių, maišydami, kad nesuliptų. Į ikrus suberkite druską, actą ir cukrų, išmaišykite. Virkite ikrus ant silpnos ugnies 2-3 valandas, kad sutirštėtų. Periodiškai pamaišykite, kad ikrai nesuliptų. Paruoštus ikrus supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti ir padėkite saugoti į sandėliuką.
Kategorijos