Cukinijų ir baklažanų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Cukinijų ir baklažanų ikrai

Cukinijų ir baklažanų ikrai - tai daržovių paruošimas žiemai, patikrintas receptas, kurį turi kiekvienas naminio konservavimo mėgėjas. Kepant ikrus keptuvėje gaunama nemažai privalumų: daržovių mišinys išlaikys savo skonį ir tolygiai iškeps. Į cukinijų ir baklažanų ikrų sudėtį taip pat įeina baltagūžiai kopūstai ir pomidorai. Vasarą gausybė natūralių sultingų daržovių leidžia žiemai išsaugoti skanų ir sveiką užkandį, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų ir baklažanų ikrai Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paimkite dvi gilias keptuves. Vienoje keptuvėje apkepkite plonais griežinėliais supjaustytą morką, svogūną ir kopūstą. Antroje keptuvėje kubeliais supjaustykite baklažaną, cukiniją ir papriką.

Žingsnis 2

Cukinijų ir baklažanų ikrai Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Dėkite daržoves ant vidutinio karščio ugnies. Troškinkite pirmojo puodo turinį, kol išvirs, 30 minučių. Antrojo puodo turinį troškinkite, kol daržovės išvirs iki pusės, apie 20 minučių. Keptuvėje esančias daržoves su morkomis sutrinkite trintuvu. Supilkite tyrę į keptuvėje esančias cukinijas ir baklažanus. Sutarkuokite pomidorus. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir perkelkite tyrę į bendrą keptuvę. Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.

Žingsnis 3

Cukinijų ir baklažanų ikrai Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir troškinkite, kol skystis išgaruos, 20-30 minučių. Į ikrus supilkite actą ir lauro lapą, išmaišykite. Sudėkite ikrus į stiklainius ir užsukite dangtelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos