Publikavimo data: 2024-05-01
Cukinijų ir baklažanų ikrai
Cukinijų ir baklažanų ikrai - tai daržovių paruošimas žiemai, patikrintas receptas, kurį turi kiekvienas naminio konservavimo mėgėjas. Kepant ikrus keptuvėje gaunama nemažai privalumų: daržovių mišinys išlaikys savo skonį ir tolygiai iškeps. Į cukinijų ir baklažanų ikrų sudėtį taip pat įeina baltagūžiai kopūstai ir pomidorai. Vasarą gausybė natūralių sultingų daržovių leidžia žiemai išsaugoti skanų ir sveiką užkandį, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Paimkite dvi gilias keptuves. Vienoje keptuvėje apkepkite plonais griežinėliais supjaustytą morką, svogūną ir kopūstą. Antroje keptuvėje kubeliais supjaustykite baklažaną, cukiniją ir papriką.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Dėkite daržoves ant vidutinio karščio ugnies. Troškinkite pirmojo puodo turinį, kol išvirs, 30 minučių. Antrojo puodo turinį troškinkite, kol daržovės išvirs iki pusės, apie 20 minučių. Keptuvėje esančias daržoves su morkomis sutrinkite trintuvu. Supilkite tyrę į keptuvėje esančias cukinijas ir baklažanus. Sutarkuokite pomidorus. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir perkelkite tyrę į bendrą keptuvę. Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite į daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir troškinkite, kol skystis išgaruos, 20-30 minučių. Į ikrus supilkite actą ir lauro lapą, išmaišykite. Sudėkite ikrus į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Kategorijos