Publikavimo data: 2024-05-01
Cukinijų ir pomidorų ikrai
Cukinijų ir pomidorų ikrai - tai klasikinis cukinijų konservavimo žiemai receptas. Į ingredientų sąrašą įtrauktos daržovės, prieskoniai ir augalinis aliejus. Cukinijų ikrų su pomidorų pasta skonis primena parduotuvinį, tačiau pats užkandis išsiskiria burnoje tirpstančiu aromatu ir aštriu skoniu. Cukinijose gausu C ir B grupės vitaminų, vario ir geležies. Jos stiprina ir jaunina organizmą. Dėl nedidelio kalorijų skaičiaus porcijoje ikrų šis produktas yra paklausus tarp sveikos gyvensenos šalininkų.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukinijas, morkas ir svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Paimkite storadugnę keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų, perkelkite supjaustytas daržoves. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies, leiskite užvirti, maišydami virkite 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite ikrus. Puodo turinį sutrinkite panardinamuoju maišytuvu. Suberkite cukrų ir pipirus, pomidorų pastą, druską, išmaišykite ir užvirinkite. Nuolat maišykite ikrus. Supilkite actą, išmaišykite ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite ikrus. Ikrus paskirstykite į stiklainius, uždenkite dangteliais. Kiekvieną stiklainį 10-15 minučių sterilizuokite ant garų arba orkaitėje. Užsukite dangtelius. Kol stiklainiai su ikrais visiškai atvės, uždenkite juos antklode. Sudėkite konservuotus ikrus į sandėliuką ir laikykite.
Kategorijos