Publikavimo data: 2024-06-15
Cukinijų karpačio su mocarelos sūriu ir žaliąja salsa
Vegetariška garsaus itališko užkandžio versija. Carpaccio - tai plonas žalio maisto (dažniausiai mėsos) gabalėlis, pagardintas prieskoniais. Jei jus gąsdina žalios mėsos valgymas, pabandykite paįvairinti savo valgiaraštį cukinijų karpačo.
Žingsnis 1
Paruoškite žaliųjų ananasų salsą. Supjaustykite ananasų žiedus ir žaliųjų paprikų filė mažais kubeliais. Blenderiu sumaišykite lapinius žalumynus, citrinos ir ananasų sultis, druską ir susmulkinkite iki granuliuotos tekstūros. Į žalumynų pagrindą sudėkite susmulkintas paprikas ir ananasus. Palikite padažą šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Žingsnis 2
Kedro riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Žingsnis 3
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais daržovių skustuku. Sudėkite jas į plokščią formą ir iš visų pusių gausiai pabarstykite druska. Palikite 15-20 minučių pastovėti šaldytuve, tada nuplaukite po tekančiu vandeniu. Cukiniją nusausinkite servetėle ir sudėkite griežinėlius į lėkštę.
Žingsnis 4
Ant viršaus atsitiktine tvarka užpilkite žaliąją salsą, papuoškite šviežių žolelių lapeliais ir skrudintais kedro riešutais.
Žingsnis 5
Ant karpačo uždėkite stracciatella sūrį, ištempkite sūrio gijas, sudėkite alyvuoges. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos