Publikavimo data: 2024-10-15
Cukinijų pica su pomidorais, pipirais ir vištiena
Šis receptas yra paprastas ir greitai paruošiamas, jį gali paruošti net pradedantysis. Šio recepto sudedamosios dalys: jaunos cukinijos, raudonieji pomidorai, paprikos, alyvuogės, dėl jų pica tampa sultinga ir sveika. Virtos vištienos mėsa ir sūris suteikia patiekalui maistingumo, aitrioji paprika - malonaus aštrumo.
Žingsnis 1
Pašalinkite cukinijos kotelius, nuplaukite ją ir sutarkuokite stambia tarka. Tarkuotą cukiniją sudėkite į salotinę, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Kai cukinija prisitrauks sulčių, nusausinkite ir išspauskite tarkuotos cukinijos mišinį.
Žingsnis 2
Į cukinijų masę sudėkite grietinę, kiaušinius, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir miltus ir išmaišykite. Cukinijų picos tešla paruošta. Tešlą tolygiai sudėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite iš vienos pusės, kol apskrus, tada apverskite į kitą pusę.
Žingsnis 3
Nuplaukite pomidorą ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Nuplaukite papriką ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite į keptuvę ant cukinijos plutos.
Žingsnis 4
Virtą vištieną supjaustykite kubeliais, o alyvuoges - apskritimais. Dėkite ant pomidorų ir paprikų. Pagardinkite druska ir pipirais. Pagal skonį įdėkite gabalėlį smulkintos aitriosios paprikos, nebūtina naudoti visos ankšties masės.
Žingsnis 5
Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant viršaus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 minutes, kol sūris išsilydys. Jei norite, pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos