Publikavimo data: 2025-08-19
Cukinijų pudingas su sūriu ir bulvėmis
Cukinijų pudingas su sūriu ir bulvėmis - tai subtilus daržovių apkepas, kurio pagrindinis ingredientas - cukinijos. Šį patiekalą galima ruošti bet kuriuo metų laiku, nes cukinijų galima nusipirkti prekybos centruose arba turguje ištisus metus. Tačiau svarbiausias šio patiekalo gaminimo laikotarpis, žinoma, yra cukinijų sezonas. Kadangi į patiekalą dedama bulvių, cukinijų pudingas yra sotus, o dėl kepimo metu išsilydžiusio sūrio pudingas įgauna ypatingą pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Nuplaukite cukinijas, pašalinkite kotelius ir sutarkuokite jas stambia tarka. Nulupkite ir nuplaukite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Pagal skonį pasūdykite tarkuotą cukiniją, sumaišykite ir palikite 5-7 minutėms, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite vištienos kiaušinius, pieną ir persijotus miltus, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Iš tarkuotų cukinijų išspauskite sultis ir sudėkite jas į gilų dubenį. Sudėkite tarkuotas bulves, sūrį, smulkintą svogūną ir smulkintus krapus. Į ingredientus supilkite skystą tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite paruoštą daržovių mišinį. Ant viršaus pabarstykite pudingą sezamo sėklomis. Kepkite pudingą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos