Publikavimo data: 2024-02-04
Ryžių pudingas receptas
Ryžių pudingas ruošiamas Europoje, Kanadoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip pat Azijoje. Pagrindas - ryžiai, sumaišyti su pienu ir įvairiais priedais. Kaip tokius priedus galima naudoti šokoladą, riešutus, imbierą, anyžių, kardamoną, šafraną, sirupus iš melionų sulčių, arbūzų ar bananų. Beje, bananinis ryžių pudingas priklauso Kambodžos virtuvei. Taigi šiandien galbūt pirmą kartą paragausite Kambodžos patiekalo!
Žingsnis 1
Nulupkite bananus ir sutrinkite juos šakute, kol taps košelė.
Žingsnis 2
Ryžius sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu apie 30 minučių. Supilkite pieną (580 ml), cinamoną, cukrų ir maišydami virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Sumaišykite krakmolą su 20 ml pieno, supilkite į ryžius ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite virtus ryžius su trintu bananu, vanile, gerai išmaišykite ir 120 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos